Helga's tussenkomst in plenaire vergadering van 16.12.2015 m.b.t. agendapunt "Detentie van en gebruik van geweld tegen asielzoekers":

16/12/2015

Na de aanslagen in Parijs verklaarde President Tusk dat illegale migranten moeten kunnen worden vastgehouden voor zolang als nodig om identiteitscontroles uit te voeren. Het is jammer genoeg een feit dat minstens één van de daders met een vermoedelijk vals Syrisch paspoort Europa is binnengekomen.

 

Asielzoekers zijn zeker geen terroristen, maar sommige terroristen reizen ook langs de Balkanroute net als de meeste vluchtelingen. Trouwens, slechts 30 procent van de vluchtelingen komt uit Syrië.Dit zegt toch veel?

 

Vinden wij het dan echt zo schokkend om personen die illegaal de grens oversteken kort vast te houden om hun identiteit en herkomst te checken? We spreken hier over een ongecontroleerde massale instroom van vluchtelingen.

 

Collega's, stel dus liever de vraag waarom de Europese buitengrenzen zo lek als een zeef zijn. En waarom Griekenland en Italië niet forser optreden  en waarom bij dit alles de Commissie tot voor kort de andere kant opkeek? Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!